Avoin kirje Jouko Astorille

Luin Kaupunkiuutisista artikkelin ’Naurulokilla on mennyt hyvin’.

Parahin Jouko Astor, esitän sinulle vakavasti otettavan ehdotuksen:

Sinulla on nyt ainutkertainen mahdollisuus kaupungin tunnustettuna naurulokkiaddiktina päästä historiankirjoihin ja toteuttaa oma versiosi vuosisatoja sitten tapahtuneesta Hamelnin tarinasta. Ota siis nämä metelöivät ja laitureita, veneitä ja nurmikoita likaavat Virvelinrannan ja Aurinkorannan naurulokkiosastot komentoosi ja johdata ne perässäsi vaikka ’Lokki-valssin’ houkuttelemina ulos tästä kaupungista. Täällä  niitä ei kukaan jää kaipaamaan.

Siellä kaukana jossakin voit sitten hallita niitä mielesi mukaan, kunhan vain estät paluumuuton. Siellä sinun ei tarvitse edes yrittää ymmärtää kaupunkilaisia eikä Verkatehtaan vuokralaisia. Samalla ratkeaa paljon keskustelua herättänyt pysäköintiongelma.

Kirjoituksesta päätellen et ole alkuunkaan sisäistänyt sitä, että Hämeenlinna on kaupunkilaisten, siis ihmisten, eikä naurulokkien muodostama yhteisö, vaikkakin tilannetta ja kaupungin kehittämistä seuraamalla ei usein voi välttyä päinvastaiselta ajatuksenkululta. Varaudu siis, että ajan mittaan sinne uuteen valtakuntaasi voi olla pyrkimässä muitakin.

Kommentointi on suljettu.

css.php